Login

Opvang verslaafden - Oekraïne

Waar gaan we heen en wat doen we daar?

150 km ten Westen van Kiev ligt de stad Zhytomir. Jan en Margreet van Beest hebben hier jarenlang als bijzonder diaconaal werkers vanuit onze kerken steun gegeven in het plaatselijke ziekenhuis en zijn hier een afkickkliniek begonnen voor alcohol- en drugsverslaafden.

In twee huizen in een dorpje buiten de stad (Het Anker en Het Baken) wonen en werken cliënten die hun leven proberen te veranderen.

Vanwege de hoge brandstofprijzen wordt hier op hout gestookt. In Oekraïne komt er dan een vrachtwagen die een boom op je erf uitlaad zodat je die in stukken kan hakken. Het is beter als hier een betonnen oprit voor wordt aangelegd zodat de vrachtwagen geen schade rijdt.

Verder is hun afvalvat te klein, zodat deze vergroot mag worden en bij deze projecten wordt het land bewerkt om in eigen voedsel te voorzien.

Het zal heel bijzonder zijn om naast en met de bewoners te werken en hier je geloof uit te dragen.

 

In de stad Zhytomir is veel armoede. Vooral ouderen hebben het moeilijk. Het centrum waar we verblijven heeft een soepbus waarmee ze wekelijks op een vaste plaats in de stad gaan staan om soep en brood uit te delen aan wie honger heeft. Mogelijk kunnen we hier ook bij helpen en een getuige zijn. Het werk is nauw verbonden met de Baptistenkerk van Zhytomir. In de Geboortekerk zullen we de diensten bezoeken.

 

Hoe komen we daar?
Afhankelijk van welke luchthaven er gekozen wordt om te vertrekken vliegen we op Kiev of Lviv en reizen waar we worden opgehaald door mensen van de kliniek.

 

Hoe ziet de reis er uit?

Uitgaande van een reis van 14 dagen is het reisschema als volgt:

1 reisdag heen; 2 zondagen met ontmoeting in en bij de kerk; 8 werkdagen samen met lokale bevolking; 1 dag vrij en 1 dag excursie; tot slot 1 reisdag voor de thuisreis.

 

Groepen

Informatie

Periodejuni/juli
Maximaal aantal deelnemers15
Internationale kosten 395.00
Verblijfskosten 245.00
Indirecte kosten 160.00
Totaal prijs per deelnemer 800.00*
* zie kostenstructuur