Login

MeerTravels

Vanuit de PKN en de CGK van Nieuw Vennep gaat er een reisgroep van SenT richting Vatutine in Oekraïne. Van D.V. 27 april tot en met 4 mei 2019 gaan 11 personen (2 dames met 9 mannen) vanuit de Haarlemmermeer naar het 'House of Mercy'.

Iedere groep krijgt een unieke naam en heeft een eigen webblog zodat thuisblijvers hun belevenissen kunnen volgen. Ze hebben gekozen voor de naam MeerTravels. Het woord ‘meer' verwijst naar het vroegere Haarlemmermeer dat helemaal ingepolderd is. Het geeft ook aan dat deze reis ‘meer’ is dan alleen een vakantiereis.

Tijdens hun verblijf in Oekraïne hoopt de groep lokale gemeenteleden te ontmoeten; zullen ze de ingebruikname van de nieuwe kerk mee kunnen vieren en slapen ze zelfs een paar nachten bij gemeenteleden thuis. Verder hopen deze deelnemers hun handen uit de mouwen te steken bij een houten woning bij de boomgaard van het centrum, zodat deze permanent bewoond kan gaan worden. Een grote partij verf (schenking van Rip en Sigma) en schildersbenodigdheden is al via een transport aangekomen op lokatie. Jullie hoeven het er alleen nog maar op te smeren :-)

House of Mercy heeft een ouderencentrum, een afdeling voor jongeren met een beperking, een Moeder en Baby Centrum (MBC) en een pleeggezin onder haar dak. Daarbij wordt op kleine schaal aan landbouw gedaan om in eigen voedsel te voorzien en als leerproject voor de jongeren. Het MBC wordt door deputaten hulpverlening ondersteund via de projectenlijst Oek115.

We wensen: Jessica Boere, Marion Weij, Quinten en Joey van Langen, Patrick Schuurman, Corné van Rijssel, Pieter Korsuize, Gerard Boogerd, ds. Dennis van der Wal, Jan Pieter Rip en Robert Vuijst een hele goede en vooral gezegende tijd met de mensen daar. We zijn benieuwd naar jullie foto’s en verhalen.