Login

Egodeni - KwaNdebele Zuid Afrika

Waar gaan we heen en wat doen we daar?

We gaan naar KwaNdebele, het voormalige thuisland in de tijd van de apartheid in Zuid-Afrika. In dat gebied zo groot als Friesland, Groningen en Drenthe ga je werken op 1 van de drie centra van Egodeni Care Centre, een school en dagverblijf voor kinderen en jongeren met een beperking die uit heel KwaNdebele komen. Dat betekent dat sommige kinderen ook de hele week of zelfs de hele maand op de centra verblijven. Op dit moment zijn er zo'n 300 kinderen die verzorgd worden door de mensen die op de centra werken.

Wat we als groep gaan doen is vooral klusjes verrichten die al te lang bleven liggen, denk aan dingen repareren en opknappen. Maar we komen zeker ook om de kinderen in de middag extra aandacht te geven, voor hen zullen dit 2 weken zijn waarin ze veel leuke spelletjes gaan doen en extra activiteiten aangeboden krijgen.

Mocht je een opleiding fysiotherapie of ergotherapie doen, dan ben je hier erg welkom om adviezen te geven en tips.

Aan het eind van de 2e week werken zal er een weekendje naar een wild park plaatsvinden om de opgedane indrukken als groep te verwerken.

 

We verblijven in tweetallen bij gastgezinnen in het dorp, en we doen mee met hun dagelijks leven, zoals kerkgang en ontmoetingen in de weekenden. We maken kennis met een hele rijke cultuur en doen indrukken op die je nooit meer zal vergeten.

 

Hoe komen we daar?

We vliegen naar Johannesburg International Airport en vandaar gaan we met busjes naar de plek van bestemming in KwaNdebele. Die reis duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Hoe ziet de reis er uit?

Uitgaande van een reis van 14 dagen is het reisschema als volgt:

1 reisdag heen; 2 zondagen met ontmoeting in en bij de kerk; 8 werkdagen samen met lokale bevolking; 2 dagen wild park safari*; tot slot 1 reisdag voor de thuisreis.

 

* niet inbegrepen bij de prijs. Reken ca. € 150/€ 300

 

Groepen

Informatie

Periodejuli/aug
Maximaal aantal deelnemers15
Internationale kosten 1230.00
Verblijfskosten 415.00
Indirecte kosten 200.00
Totaal prijs per deelnemer 1850.00*
* zie kostenstructuur