Login

Castro - Braziliƫ

Hoe komen we daar?

In Augustus vliegen we van Amsterdam via Sao Paolo naar Curitiba in Brazilië. Daar worden we opgehaald door Selma Hardeman en naar Castro gebracht. Een tocht van 3 uur rijden.

 

Waar gaan we heen en wat doen we daar?

Selma werkt in Brazilië en schrijft: 

'Ik werk nog steeds op het Kinder- en Jongeren Opvangcentrum, (KOC) Jardim Colonial. We werken met kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. 

Deze groep bestaat uit 190 kinderen en jongeren.
Er is veel huiselijk geweld in deze regio. Kinderen zijn vaak getuige of slachtoffer van geweld en misbruik.
In de gezinnen is er gebrek aan alles, van voedsel, goede woonruimte, kleding en vooral ook tijd en aandacht voor het kind. 50% van de kinderen zijn kind van tienermoeders. 
Het KOC bruist van liefde en aandacht. Hier ervaren de kinderen rust en liefde en leren ze andere normen en waarden.

 

Het gaat om een grote instelling, met veel lokalen, een eetzaal, gymzaal, wc´s, twee verdiepingen. De eerste verdieping kan geverfd worden door vrijwilligers en de tweede verdieping van binnen ook, maar niet van buiten, vanwege de hoogte. Daar zal een steiger voor moeten komen.

Bij het project ging het om een bedrag van 4.900 Euro. Dit geld heeft de instelling zelf niet ter beschikking, vandaar dat het fantastisch is als een team komt helpen.'

 

Het werk is verbonden aan drie plaatselijke gemeentes: De Christelijk Gereformeerde Kerk uit Castrolanda, da Luthersche en Presbiteriaanse kerk uit Castro.

 

 

Hoe ziet de reis er uit?

Uitgaande van een reis van 14 dagen is het reisschema als volgt:

1 reisdag heen; 2 zondagen met ontmoeting in en bij de kerk; 8 werkdagen samen met lokale bevolking; 1 dag vrij en 1 dag excursie; 1 reisdag terug naar Amsterdam.

Groepen

Informatie

Periodeaug./sep
Maximaal aantal deelnemers10
Internationale kosten 1566.00
Verblijfskosten 355.00
Indirecte kosten 200.00
Totaal prijs per deelnemer 2120.00*
* zie kostenstructuur